Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основні завдання ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області

опубліковано 21 вересня 2022 о 15:06

Основними завданнями ДПІ у м. Полтаві є надання адміністративних послуг, сервісне обслуговування платників, надання допомоги платникам податків з питань функціонування електронних сервісів, реєстрація та облік платників податків, приймання і комп’ютерна обробка податкової та іншої звітності, реєстрація фізичних осіб – платників податків, формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

 ДПІ у м. Полтаві має 3 відділи: відділ податкових сервісів та звітності, організації роботи ЦОП; відділ обліку платників та об’єктів оподаткування, ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків; сектор з надання адміністративних та інших послуг.

В умовах запровадженого воєнного стану Центр обслуговування платників податків ДПІ у м. Полтаві (далі – ЦОП)  працює у звичному режимі. Для платників працюють усі зали Центру, в яких фахівці податкової надають адміністративні та інші послуги.

За січень – серпень 2022 року ЦОП відвідало 23746 платників податків. Крім обслуговування платників міста Полтави, ДПІ здійснює обслуговування платників податків Херсонського району ГУ ДПС у Херсонській області.

За даний період податківцями опрацьовано 13011 звернень щодо надання адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними є питання з надання допомоги платникам податків щодо роботи з електронними сервісами ДПС, подання звітності та  питання з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. За січень – серпень 2022 року дану послугу отримали 7292 фізичні особи.

За 8 місяців поточного року прийнято та опрацьовано 416217 документів податкової та іншої звітності з додатками в паперовому вигляді та засобами комунікаційного зв’язку.

В залах ЦОП до послуг платників працюють 3 комп’ютери з доступом до мережі Інтернет. Платники, які отримали електронний цифровий підпис, мають змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Щоденно спеціалісти ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та інших сервісів.

Триває робота з інформування населення щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами своїх активів.

Звертаємо увагу, що Законом України від 15.08.2022 р. №2516-IX кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено до 01 березня 2023 року!

Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані станом на 01.01.2021 належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Таке декларування доходів є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Більше про одноразове декларування громадяни мають можливість дізнатися, ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Нагадуємо, що в ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області створено напрямок «Гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів за телефоном 0532-594505 (щопонеділка з 10:00 до 12:00).

Додатково повідомляємо, що в Полтавській області працює комунікаційна податкова платформа. Запити можна надсилати на електронну адресу комунікаційної платформи Головного управління ДПС у Полтавській області – poltava.ikc@tax.gov.ua. Для прискорення розгляду питання рекомендуємо вказувати: назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПО, адресу, контактні дані, суть звернення.

 

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 594505, 593030