Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У який термін ФОП - платники ЄП третьої групи, які використовують особливості оподаткування, подають податкову декларацію до контролюючого органу та який строк сплати податку?

опубліковано 19 вересня 2022 о 15:56

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області  нагадує, що тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, фізичні особи - підприємці – платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ (далі – особливий порядок оподаткування), подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця, та протягом 10 календарних днів сплачують cуму податкового зобов’язання, зазначену в поданій податковій декларації.

Таким чином, граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за серпень припадає на 20 вересня 2022 року. Сплатити ЄП за ставкою 2% необхідно до 30 вересня включно.

У цей скрутний для країни час з метою забезпечення бюджетної стабільності та фінансування заходів із життєдіяльності Полтавської територіальної громади, ДПІ у м. Полтаві рекомендує усім платникам, які мають можливість здійснювати діяльність, своєчасно перераховувати податки до бюджетів усіх рівнів.

                                                                                             

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505