Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 8 млрд. грн. податку на доходи фізичних осіб надійшло до бюджету від полтавських платників

опубліковано 16 вересня 2022 о 14:27

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області відзначили, завдяки співпраці полтавських податківців із платниками податків впродовж 2022 року забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб у сумі 8 млрд. 402 млн. гривень. За повідомленням журналістам начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрія Якименка, це на 1 млрд 347,3 млн. грн. або 119,1% більше аналогічного періоду минулого року (за 8 місяців 2021 року – надходження з ПДФО склали 7 млрд. 54,7 млн. грн.).

Для збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб, фахівцями Головного управління ДПС у Полтавській області систематично проводиться робота по забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів, зокрема: шляхом легалізації найманої праці та детенізації заробітної плати; залучення до декларування громадян; активізації дій з органами місцевого самоврядування щодо боротьби з мінімізаторами заробітної плати (виплата заробітної плати у розмірах меншому за мінімальний); контролю за надходженнями податку на доходи фізичних осіб від інших доходів, з доходів у вигляді орендної плати за земельні частки (паї).

Крім того, Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що вся інформація щодо діяльності служби оприлюднюється на офіційних інформаційних ресурсах ДПС.  До таких інформаційних ресурсів ДПС належать: вебпортал ДПС: https://tax.gov.ua; субсайт  Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС  https://poltava.tax.gov.ua/; офіційні сторінкки у соціальній мережі Фейсбук: Державна податкова служба  України    https://www.facebook.com/TaxUkraine, та ГУ ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/ Також працюють канали інформування ДПС  у Телеграм  https://t.me/tax_gov_ua; Державної податкової служби України в You Tube youtube.com/TaxUkraine; Головного управління ДПС у Полтавській області в You Tube https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAAю.  Або актуальну інформацію та консультації можна отримати, звернувшись до Контакт-центру ДПС за тел. 0800501007.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області