Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування єДокумента в період дії воєнного стану

опубліковано 16 вересня 2022 о 10:18

Лубенська ДПІ інформує!

Постановою №248 від 10.03.2022 Кабінет Міністрів України затвердив Порядок застосування єДокумента в період дії воєнного стану.

Порядок передбачає  застосування єДокумента, який є документом, що посвідчує особу в період дії воєнного стану, у формі відображення в електронній формі інформації, що ідентифікує особу та міститься в паспорті громадянина України та/або в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, та/або в посвідченні водія.

Для проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з Державного реєстру фізичних осіб використовуються дані документа, що посвідчує особу для громадян України за пред’явленням єДокумента.

Процедура замовлення та формування єДокумента є безоплатною.

Формування єДокумента здійснюється засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі - Портал Дія) за бажанням особи, яка є громадянином України та досягла 14-річного віку.

 Для формування та використання єДокумента особі необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія (Дія) на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка, підключений до Інтернету, і пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію користувачів із застосуванням механізму, передбаченого для безконтактних електронних носіїв, імплантованих до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України відповідно до рекомендацій Міжнародної організації цивільної авіації або з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронних підписів, що базуються на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог Закону України "Про електронні довірчі послуги", а також інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити фізичну особу.

Пред'явлення особою єДокумента може здійснюватися на період дії воєнного стану.

Особа пред’являє єДокумент на електронному пристрої, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія), без додаткового пред’явлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

 

Лубенська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області