Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо необхідності своєчасної сплати платежів до бюджету в умовах воєнного стану (Гадяцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 09 вересня 2022 о 10:17

Фахівці Гадяцької ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області  під час зустрічі з суб’єктами господарювання проінформували їх про особливості податкового законодавства з питань застосування РРО/ПРРО, порядку ведення обліку товарних запасів, внесення змін до облікових даних громадян, щорічного декларування доходів громадян, про погашення податкового боргу, переваги використання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин.

Проаналізовано основні зміни у податковому законодавстві, внесені Законами №2120-ІХ, №2142-IX, №1914-IX, №1946-ІХ, №2260, №2261, №2516, актуальні у воєнний час.

Крім того, детально обговорили питання сплати майнових податків до місцевого бюджету, проаналізували підстави для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, і транспортного податку. Також розглянуто норми законодавства про існуючі пільги щодо сплати таких податків.

Податківці повідомили громадян, що 02.09.2022 набрав чинності Закон України від 15.08.2022 №2516-IX, згідно з яким одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 березня 2023 року, тож громадяни ще мають можливість легалізувати статки, з яких не сплачені податки, на пільгових умовах, без понесення відповідальності.                                                                                                

                                            Гадяцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області