Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги надані Чорнухинською ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області за січень- серпень 2022року

опубліковано 07 вересня 2022 о 10:10

За 8місяців 2022 року Центр обслуговування платників Чорнухинської податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області (далі ЦОП) відвідало 3414  платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.

Спеціалістами ЦОП Чорнухинської  ДПІ в звітному періоді надано 785  адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 276 фізичних осіб. Надано 59 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 

В Центрі обслуговування платників Чорнухинської ДПІ за 8місяців 2022 року  зареєстровано інспекторами  93  платника єдиного податку, надано 77 витягів з реєстру платників  єдиного податку, зареєстровано 27 книг обліку розрахункових операцій та 159 розрахункових книжок, 15 реєстраторів розрахункових операцій.

Підтверджено статус податкового резидента України 1 фізичній особі- громадянину. За звітний період сформовано  та видано 3 витяги з реєстру платників податку на додану вартість.

Окрім надання адміністративних послуг, в ЦОП Чорнухинської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, в тому числі щодо роботи в Електронному кабінеті платника податків, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та користування електронними сервісами ДПС. Із загальної кількості поданих 1647 декларацій до Чорнухинської ДПІ, в електронному вигляді подано 1609, або 97,6%, що більше на 4,6% середньообласного показника. Щоденно опрацьовувались відомості з ЄДР, проводили роботу по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням.

До послуг платників - комп’ютер, який підключений до мережі Інтернет і надає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Інформація про наявні електронні сервіси обслуговування платників податків з зазначенням електронних адрес розміщена у Центрі обслуговування платників. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.