Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів

опубліковано 01 вересня 2022 о 14:06

         В Кременчуцькій ДПІ 30 серпня 2022 року за участі начальника ДПІ Жанни Кузнецової відбувалася «гаряча лінія» з питань, які виникають при запровадженні одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

       Як зазначила начальник Кременчуцької ДПІ, громадянам надано право на одноразове добровільне декларування доходів. Можливість одноразово подати декларацію, задекларувати активи – такі як нерухомість, валюту, цінні папери, з яких раніше не були сплачені податки, сплатити одноразовий збір і таким чином легалізувати свої доходи, при цьому інформація про джерела набуття об’єктів не зазначається. 

     Ставка збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування залежить від порядку сплати та від задекларованих об’єктів відповідно до п.8 підрозд. 9 прим.4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

    Громадянам, які скористаються правом на одноразове добровільне декларування та із задекларованих активів сплатять збір, держава гарантує звільнення від відповідальності за несплату податків.

    Декларація подається виключно в електронній формі через Електронний кабінет ДПС України (https://cabinet.tax.gov.ua).

    Для цього необхідно кваліфікований електронний підпис, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.                      В м. Кременчуці Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (https://acskidd.tax.gov.ua/) знаходиться в приміщенні ЦОП Кременчуцькою ДПІ за адресою: м. Кременчук, вул. Троїцька, 76.

    Шановні громадяни, не зволікайте та скористайтесь можливістю легалізувати активи, з яких станом на 1 січня 2022 року не були сплачені податки. 

 

Кременчуцька ДПІ

    ГУ ДПС у Полтавській області