Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи передбачена відповідальність у разі заниження податкового зобов’язання платником податків у поданій Податковій декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) за 2021 рік та/або І квартал 2022 року у разі подальшого уточнення таких зоб

опубліковано 05 серпня 2022 о 09:53

У разі самостійного виправлення платником податків у податкових періодах до 25 липня 2022 року, з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених ст. 50 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року                 № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільняються від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених п. 50.1 ст. 50 ПКУ, та пені (абзац шостий п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).
     Отже, у разі, якщо платник у Податковій декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) за І квартал 2022 року занизив податкове зобов’язання з податку на прибуток підприємств та самостійно виправив                 в уточнюючому розрахунку до такої Декларації за цей період у податкових періодах до 25 липня 2022 року, то такий платник звільняється від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених п. 50.1 ст. 50 ПКУ, та пені.

Водночас, зауважимо, що таке звільнення від відповідальності                       не застосовується до платника податків у разі виправлення помилок за звітний період – 2021 рік.

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області