Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Дія.City"- спеціальний правовий режим (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 09 червня 2022 о 11:02

ДПІ у м.Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що до податкової та правової системи для технологічного бізнесу "Дія.City" вже приєдналися понад 200 українських та іноземних ІТ-компаній.

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про визначення видів діяльності, здійснення яких стимулюється шляхом створення правового режиму "Дія.City"  від 19 квітня 2022 р. № 467, якою визначено вказані види діяльності, а саме:

1) розробка, запровадження та технологічна підтримка продуктів і рішень міжнародних карткових платіжних систем;

2) виробництво та реалізація електронних компонентів і плат, комп’ютерів і периферійного устаткування, обладнання зв’язку, інструментів і обладнання для вимірювання, дослідження та навігації, оптичних приладів і фотографічного устаткування для використання в оборонній (безпековій), промисловій та побутовій сфері;

3) надання у користування потужностей з обробки та зберігання даних у сфері інформатизації (обчислювальна інфраструктура) у вигляді хмарного (віртуального) дата-центру, ресурсів віртуальної інфраструктури, надання послуг із зберігання та обробки інформації з використанням функціональності ліцензійного програмного забезпечення, а також надання інфраструктури для зберігання та обробки даних і розміщення (хостингу) комп’ютерного обладнання в центрі обробки даних.

Відповідно до п. 141.10 ст. 141 Податкового кодексу України для переходу на оподаткування як резидента "Дія.City" – платника податку на особливих умовах або відмови від такого оподаткування юридична особа подає до контролюючого органу за своєю податковою адресою відповідну заяву.

Форма заяви, порядок її подання та розгляду контролюючим органом встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Заява про перехід на оподаткування як резидента "Дія.City" – платника податку на особливих умовах подається засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Юридичні особи, які подали заяву про перехід на оподаткування як резидента "Дія.City" – платника податку на особливих умовах до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента "Дія.City"  відповідно до п.п. 141.10.1 п. 141.10 ст. 141 ПКУ, вважаються резидентами "Дія.City" – платниками податку на особливих умовах з першого числа місяця, наступного за кварталом, у якому юридичну особу внесено до реєстру "Дія.City".

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030