Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коли слід подавати декларацію зі спецгрупи єдиного податку разом з Додатком 2? (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 01 червня 2022 о 10:10

ДПІ у м. Полтаві інформує, що наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 р. №124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні» введено в дію нову форму податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного в Україні (далі- декларація).

Форма декларації передбачає можливість подання в її складі, зокрема, Додатку 2 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску»(далі - Додаток 2).

При визначенні єдиного внеску, платники єдиного податку 2% в складі декларації за грудень подають додаток 2, де в розрізі місяців податкового (звітного) року визначають базу нарахування та суму нарахованого єдиного внеску.

Водночас зазначаємо, що подання декларації, що містить в своєму складі Додаток 2 за податковий (звітний) період, відмінний від грудня податкового (звітного) року допускається у разі:

-         призначення пенсії;

-         призначення матеріального забезпечення, страхових виплат;

-         державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

У такому випадку платник єдиного податку 2% зобов’язаний заповнити такі додаткові відмітки в декларації та Додатку 2:

            - в кінцевій частині декларації, а саме в частині Додаток 2 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» подається поза межами звітного ( податкового) періоду для призначення пенсії/матеріального забепечення, страхових виплат» та в Додатку 2 в одному із полів розділу 5 «Тип форми»,- у разі необхідності призначення пенсії або матеріального забезпечення, страхових виплат у вказаний період;

           - в Додатку 2 в розділі 6 – у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності у вказаний період.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505