Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 11,4 млрд. грн. податку на доходи фізичних осіб надійшло до бюджету від полтавських платників

опубліковано 26 січня 2022 о 11:06

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області відзначили, завдяки співпраці полтавських податківців із платниками податків протягом минулого року забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб у сумі 11 405,3 млн. гривень. За повідомленням пресі заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталії Новоженіної, це на 1 559,9 млн.грн. або 115,8% більше аналогічного періоду 2020 року (за 12 місяців 2020 року – 9 845,4 млн. гривень).

За інформацією заступника керівника обласного управління ДПС для забезпечення надходжень податку на доходи фізичних осіб, ГУ ДПС у Полтавській області систематично проводиться робота по забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів, зокрема, шляхом легалізації найманої праці та детенізації заробітної плати; залучення до декларування громадян; активізації дій з органами місцевого самоврядування щодо боротьби з мінімізаторами заробітної плати (виплата заробітної плати у розмірах меншому за мінімальний); контролю за надходженнями податку на доходи фізичних осіб від інших доходів, зокрема з доходів у вигляді орендної плати за земельні частки (паї).

В Головному управлінні ДПС в області вкотре зазначили, що податківці завжди готові йти назустріч та допомагати платникам, як під час особистого спілкування, так і використовуючи електронні сервіси ДПС: офіційний вебпортал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua/; субсайт  ГУ ДПС у Полтавській області офіційного вебпорталу Державної податкової служби  https://poltava.tax.gov.ua/ ; сервіс «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot; офіційні сторінкки у соціальній мережі Фейсбук: Державної податкової служби  України    https://www.facebook.com/TaxUkraine, та ГУ ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/; Телеграм канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua; канал Державної податкової служба України в You Tube youtube.com/TaxUkraine та Головного управління ДПС у Полтавській області в You Tube https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA.

Крім того, Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області