Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом

опубліковано 14 січня 2022 о 09:06

За інформацією, яку надав журналістам в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко, протягом 2021 року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Полтавській області було виявлено 381 фінансову операцію, що можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму в тому числі за ініціативою управління податкового аудиту - 93.

За результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено 58 висновків аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 5 млрд. 973 млн. 888 тис.грн., за наступними статтями: 54 - за ст. 209 Кримінального кодексу України на загальну суму встановлених збитків – 4 млрд. 939 млн. 637 тис.грн., 65 - за предикатними злочинами на загальну суму встановлених збитків – 1 млрд. 34 млн. 251 тис. гривень.

Приєднано 42 матеріали з ознаками кримінальних правопорушень до кримінальних проваджень. Обліковано шість кримінальних правопорушення за матеріалами відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

Крім того, Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

 

Головне управління ДПС у Полтавській області