Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Побутова техніка та РРО –що нового? Обговорювали в Головному управлінні ДПС у Полтавській області

опубліковано 29 грудня 2021 о 08:45

Із майже 60 тисяч суб’єктів господарювання платників єдиного податку в Україні, які працюють у сфері роздрібної торгівлі технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лише кожен сьомий зареєстрував та використовує реєстратори розрахункових операцій/програмні РРО при продажу таких товарів.

Враховуючи це, а також зміни, що відбудуться у застосуванні РРО та ПРРО, з 1 січня 2022 року, масштабно по всій Україні проводяться тематичні зустрічі з платниками податків. Одна з таких пройшла днями в Головному управлінні ДПС у Полтавській області. Представники основних мереж Полтавщини, розповсюджувачів технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, серед яких: «ЦИТРУС», «АЛЛО», «Rozetka», «MobiStyle», «Stylus» зустрілися із в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Михайлом Огеруком та провідними фахівцями  обласного управління щоб обговорити особливості змін в законодавстві та отримати відповіді на запитання. «Податківці завжди відкриті для спілкування. Ми сервісна служба, а отже – роз’яснювати окремі аспекти законодавства та надавати консультаційну допомогу, одне з наших основних завдань», - підкреслив очільник обласної податкової.

Докладніше про зміни в порядку застосування РРО та ПРРО з 1 січня 2022 року, а також відповідальність за незастосування РРО/ПРОО розповів заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Полтавській області Роман Куницький. Під час спілкування з платниками доповідач наголосив на ключових моментах змін, а саме: з 1 січня 2022 року застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп є обов’язковим; суб’єкти господарювання можуть використовувати як програмний РРО так і класичний; використання програмних реєстраторів розрахункових операцій забороняється лише при оптовій та/або роздрібній торгівлі пальним, тощо.

Обговорення завершилося у форматі запитання-відповіді. Враховуючи брак часу та щільність графіку проведення відповідних зустрічей у майбутньому, учасники обговорення погодилися виокремити коло проблемних питань та спільно працювати над їх вирішенням.

Головне управління ДПС у Полтавській області