Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 85% декларантів Полтавщини подали звітність в електронному вигляді

опубліковано 28 грудня 2021 о 08:53

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомили, що протягом січня - листопада 2021 року організовано роботу ДПІ щодо приймання звітності на паперових носіях, засобами телекомунікаційного зв’язку та імпортування показників звітності з електронного носія.  Так, за інформацією для ЗМІ заступника начальника ГУ ДПС у Полтавській області Максима Яіцького, станом на 01.12.2021 року платниками податків подано 632 942 податкові декларації, з яких 535 518 – засобами телекомунікаційного зв’язку, або 84,6%. За аналогічний період 2020 року цей показник склав 82%.

Також в Головному управлінні ДПС у Полтавській області підкресли, що податкова служба продовжує рухатися в напрямку вдосконалення існуючих та впровадження нових електронних сервісів. Зокрема, через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) спрощено процедуру повернення помилково та/або надміру сплачених платежів, впроваджено реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій, реалізовано можливість направлення громадянами повідомлення про зміну особистих даних та можливість реєстрації дитини в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, розширено спектр послуг для платників податків, які використовують Є-рахунок, та інше.

Крім того, Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області