Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Маєте податковий борг? - Вам можуть обмежити виїзд за кордон

опубліковано 28 грудня 2021 о 15:21

Головне управління ДПС у Полтавській області наголошує, що наявність податкового боргу призводить до негативних наслідків не тільки для державної казни, а й для самого платника. Не всі платники податків усвідомлюють або хоча б знають про наслідки такої заборгованості. Податковою службою області відносно боржників вживаються відповідні заходи, серед яких надсилання податкових вимог, опис майна у податкову заставу, реєстрація такої застави в державних реєстрах тощо.

Зокрема, одним із джерел погашення боргів перед державою громадян є особисте майно, що ставить під загрозу добробут власної сім’ї. Також, відповідно до ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України», до боржників-підприємців та посадових осіб підприємств вживаються заходи щодо тимчасових обмежень у праві виїзду за кордон.

Так, Законом встановлено, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема якщо він ухиляється від виконання зобов’язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, до виконання зобов’язань. Примусове виконання рішень судів в Україні покладається на державну виконавчу службу.

Крім того, Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізованого способу легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

 

Головне управління ДПС у Полтавській області