Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плануєте надавати послуги з куріння тютюну для кальяну?

опубліковано 23 листопада 2021 о 13:55

       Для цього необхідна ліцензія на роздрібну торгівлю тютюновими виробами та зареєстрований реєстратор розрахункових операцій. Спрощену систему оподаткування при цьому застосовувати не дозволяється.
Детальніше.
Суб'єкт господарської діяльності, який надає послуги з куріння кальяну (в зв'язку з тим, що під час приготування кальяну використовується (продається) спеціальний тютюн з додаванням ароматизованих сумішей), а також реалізує тютюнові замінники для куріння кальяну, може здійснювати таку діяльність тільки при наявності ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.
Отже, щоб займатися підприємницькою діяльністю з продажу підакцизної групи товарів, суб'єктам господарювання необхідно отримати у фіскальній службі відповідні ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.
Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі - 2000 гривень.
За порушення норм Закону щодо виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим виноградним, спиртом етиловим плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом-сирцем плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами посадові особи і громадяни притягаються до відповідальності відповідно до чинного законодавства .
До суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі: оптової (включаючи імпорт та експорт) і роздрібної торгівлі тютюновими виробами без наявності ліцензій - 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області