Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували? Відповідаємо!

опубліковано 03 грудня 2021 о 14:38

Яким чином СГ проводити розрахункову операцію, якщо на алкогольному напої пошкоджено дані щодо цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку та як в такому випадку заповнити рядок 9 фіскального касового чека, що повинен містити таку інформацію?

У разі пошкодження даних щодо цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку розрахункова операція не проводиться, у зв’язку з чим не формується фіскальний касовий чек та відповідно не заповнюється рядок 9 фіскального чеку.

Суб’єкт господарювання повинен вилучити такий алкогольний напій з продажу для подальшого списання (знищення).

Яким чином СГ відображати у чеках РРО/ПРРО цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку при продажу подарункових наборів, які містять алкогольні напої (дві та більше пляшок в одному наборі)?

Суб’єкти господарювання з 1 жовтня 2021 року здійснюють продаж подарункових наборів, які містять алкогольні напої (дві та більше пляшок в одному наборі), з дотриманням вимог чинного законодавства, яким визначено вичерпний перелік обов’язкових реквізитів для розрахункового документу, шляхом відображення у ньому цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серії та номеру) кожної пляшки алкогольного напою, які є в подарунковому наборі.

Чи необхідно СГ, у разі здійснення розрахункових операцій з використанням розрахункової книжки, зазначати у розрахунковій квитанції цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку при продажу алкогольних напоїв?

У разі здійснення розрахункових операцій з використанням розрахункової книжки рекомендуємо зазначати в розрахунковій квитанції цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку при продажу алкогольних напоїв навпроти даних про товари, яких вони стосуються, для подальшого їх відображення після встановлення відремонтованого (резервного) реєстратора розрахункових операцій або відновлення постачання електроенергії.

Нагадуємо! До 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізований спосіб легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу   

 «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

          Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

          Державна податкова служба  України   

          https://www.facebook.com/TaxUkraine

          та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм

https://t.me/tax_gov_ua

          Державна податкова служба УкраїниYou Tube youtube.com/TaxUkraine

Головне управління ДПС у Полтавській області