Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація щодо отримання інформаційно-довідкових послуг від податкової засобами телефонного зв’язку

опубліковано 03 листопада 2021 о 08:45

Шановні суб’єкти господарювання та громадяни! 

Ви маєте можливість отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі оn – line та надати усні звернення громадян, відповідно до Закону України «Про звернення громадян» зателефонувавши до Контакт-центру ДПС за номером телефону:

0 800 501 007

(безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів – за тарифами                                     операторів мобільного зв’язку).

  Для зручності отримання інформаційно-довідкових послуг за телефоном та можливості вибору бажаного напряму послуг за допомогою автовідповідача телефонний апарат має працювати в тоновому режимі набору номера.

Тоновий режим набору номера означає, що при натисканні будь-якої кнопки на телефонному апараті в слухавці має звучати короткий мелодійний гудок. Звучання при наборі номера характерного „клацання” означає, що телефонний апарат працює у режимі імпульсного набору номерів.

Для переведення телефонного апарату в тоновий режим необхідно натиснути кнопку [*] - зірочка або перевести перемикач на корпусі телефону/на слухавці у положення «Tone» (Тон).

Якщо зазначені дії не дали результату, необхідно ознайомитись з інструкцією користування телефонним апаратом.

Мобільні телефони переводити в тоновий режим не потрібно.

У дискових телефонних апаратах відсутня можливість тонового набору номера.

 Для отримання інформаційно-довідкових послуг у період карантину телефонуйте з 8:00 до 18:00 години, для інформаційної підтримки з питань застосування програмних РРО до 20:00 години, крім суботи, неділі та святкових днів.

Шановні платники податків, на період карантину з 18:00 до 08:00 години (також у вихідні і святкові дні) Ви можете скористатися послугою «Залиште питання – ми Вам зателефонуємо». Для отримання відповіді на запитання щодо оподаткування, крім технічних питань, які виникають при поданні звітності в електронному вигляді та реєстрації податкових/акцизних накладних, Вам обов’язково необхідно залишити інформацію в наступній послідовності: код та номер стаціонарного телефону і чітко сформулювати запитання.

У випадку недостатньої інформації, працівники Контакт-центру ДПС не матимуть змоги Вам зателефонувати.

 Інформація, яка надається за допомогою автовідповідача, систематизована за напрямами у дворівневому IVR:

І рівень IVR

Кнопка 1 – податок на додану вартість:

ІІ рівень IVR:

Кнопка 1 - щодо стану обробки податкових накладних та електронної звітності;

Кнопка 2 - інші питання з обраного напряму. 

І рівень IVR

Кнопка 2 – податок на доходи фізичних осіб; військовий збір; єдиний соціальний внесок.

ІІ рівнь IVR:

Кнопка 1 - щодо стану обробки електронної звітності;

Кнопка 2 - інші питання з обраного напряму.

І рівень IVR

Кнопка 3 – спрощена система, РРО та готівкові розрахунки.

І рівень IVR

Кнопка 4 - інших інформаційно-довідкових послуг

ІІ рівнь IVR:

Кнопка 1 – акцизний податок; податковий борг, ліцензування виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального; 

Кнопка 2 – податок на прибуток;

Кнопка 3 – Екологічний податок, рентна плата, облік платників;

Кнопка 4 – Плата за землю, податок на нерухоме майно, інші місцеві податки і збори, державне мито, ЗЕД, оскарження рішень;

Кнопка 5 – Права і обов’язки, відповідальність, переміщення товарів в/з зони ООС;

Кнопка 6 – Щодо послуг з отримання цифрового підпису;

Кнопка 7 – Для скасування цифрового підпису у телефонному режимі, за наявності ідентифікаційних даних власника сертифіката та ключової фрази голосової автентифікації. 

І рівень IVR

Кнопка 5 – сервіс «Пульс», залишити повідомлення громадянами про порушення вимог Закону України  «Про запобігання корупції», а також надати інформацію відповідно до Закону України «Про очищення влади» 

ІІ рівнь IVR:

Кнопка 1 – залишити інформацію на сервіс  «Пульс»;

Кнопка 2 – залишити повідомлення громадянами про можливі факти вчинення працівниками органів ДПС корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України  «Про запобігання корупції»;

Кнопка 3 – залишити інформацію про особу, стосовно якої проводиться перевірка, щодо поширення на неї заборон відповідно до ЗУ «Про очищення влади».

І рівень IVR

Кнопка 6 – залишити усне звернення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». 

Кнопка 7 – для залишення інформації працівниками ДПС, які бажають повідомити про порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» іншою особою ДПС. 

Кнопка 0 – Довідкова інформація.

Нагадуємо! До 1 вересня 2022 року в Україні триває компанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізований спосіб легалізації доходів. Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/

                       Головне управління ДПС у Полтавській області