Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 59 млн. грн. за використання земельних ділянок перерахували місцевим громадам фізичні особи - підприємці Полтавщини

опубліковано 28 жовтня 2021 о 13:48

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, за 9 місяців 2021 року від власників та орендарів земельних ділянок Полтавської області надійшло до місцевих бюджетів 215,5 млн. грн. плати за землю. Це на 9,2 млн. грн. перевищує аналогічний показник минулого року.

За використання земельних ділянок 59,4 млн. грн. перерахували місцевим громадам фізичні особи - підприємці нашої області.

Громадянам, які володіють або орендують земельні ділянки, фахівці податкової служби регіону станом на початок жовтня сформували майже 378490 податкових повідомлень-рішень із податковими зобов'язаннями.

Плата за землю - один із майнових податків, який наші співгромадяни сплачують щороку. Його зобов'язані платити фізичні особи, яким належить право власності на земельні ділянки. Це паї, які знаходяться у власності фізичних осіб, ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), земельні ділянки сільськогосподарського призначення, для садівництва, для особистих селянських господарств, городництва, інше.

Термін сплати податку на землю за вересень 2021 року для фізичних осіб - підприємців припадає на 01.11.2021 року. З метою попередження виникнення податкового боргу Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує платникам не зволікати зі своєчасною сплатою та рекомендує сплатити податок  до 29.10.2021 року.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області