Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримати витяг з реєстру платників єдиного податку стало ще простіше за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 17 вересня 2021 о 09:46

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу для зареєстрованих платників не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту.
Слід зазначити, що з початку поточного року вказаною послугою скористалося 348 підприємців, 76 з них подали заяву в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету.
Форма запиту передбачає проставляння платником податків відмітки у полі «Спосіб отримання витягу», а саме: безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді.
Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.
Крім того, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит за формою F1302101.
У разі надсилання запиту за формою F1302101 з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу», платник єдиного податку отримує в електронній формі витяг за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.
Звертаємо увагу, що роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.
Головне управління ДПС у Полтавській області