Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як виправити помилки в єдиній звітності

опубліковано 14 вересня 2021 о 15:39

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що після граничного терміну подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) подається Розрахунок з типом «Уточнюючий».
Коригування у додатку «Відомості про нарахування заробітної плати застрахованим особам» (Додаток 1) з типом «Уточнюючий» помилки лише в реквізитах, що стосуються застрахованої особи і не стосуються сум єдиного внеску у відповідному додатку з типом «Уточнюючий» проводиться з використанням ознаки «0» (якщо рядок потрібно ввести) чи ознаки «1» (якщо рядок потрібно  включити).
Заповнення уточнюючого Розрахунку при коригуванні сум єдиного внеску проводиться з використанням типів нарахувань 2 та 3, при цьому ознаки «0» чи «1» не застосовуються.
Якщо платнику необхідно одночасно уточнити інформацію щодо реквізитів та сум нарахованого єдиного внеску стосовно застрахованих осіб, спочатку подається уточнюючий Розрахунок з коригуванням лише реквізитів з використанням ознаки «0» на включення та «1» на виключення. А вже після цього формується інший уточнюючий Розрахунок для коригування показників єдиного внеску з використанням типів нарахувань 2 та 3.
Головне управління ДПС у Полтавській області