Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перереєстрація РРО за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 13 вересня 2021 о 14:58

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що набрали чинності накази Міністерства фінансів України від 18.06.2020 № 306 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 21 січня 2016 року № 13» та від 18.06.2021 № 329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/ електронних розрахункових документів».
Актуальним для платників стало питання перереєстрації РРО в зв’язку зі зміною версії внутрішнього програмного забезпечення. Зручно здійснити подання заяви № 1-РРО (J/F1311403) з позначкою «Перереєстрація» через Електронний кабінет платника податків.
Частина даних заповнюється програмою автоматично. Інша частина даних, вибравши «по фільтру», зручно «підтягується». При введенні реєстраційного номеру екземпляра РРО автоматично додаються: модель (модифікація), заводський номер, найменування виробника (постачальника), версія програмного забезпечення, дата виготовлення РРО. При внесенні податкового номеру ЦСО (Центру сервісного обслуговування), який обслуговує платника, вибирається номер договору про технічне обслуговування та його строки і так далі. До заяви додається сканована копія реєстраційного посвідчення, яка кріпиться як додаток. Якщо копія не була надана, реєстраційний орган відмовляє в задоволенні заяви, про що повідомляє в другій квитанції.
Більш детально про роботу Електронного кабінету можна дізнатися на офіційному веб-порталі ДПС України за посиланням: https://cabinet.tax.gоv.ua.
Головне управління ДПС у Полтавській області