Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як провести звірку по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

опубліковано 08 вересня 2021 о 15:27

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє наступне. Фізичним особам - платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки надіслані податкові повідомлення-рішення про сплату податку, який необхідно сплатити протягом 60 днів із дня вручення такого повідомлення-рішення.
Платники податку на нерухоме майно, які не згодні з нарахованою сумою податкового зобов’язання, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо:
– об’єктів житлової та /або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;
– розміру загальної площі об’єктів житлової та /або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;
– права на користування пільгою із сплати податку;
– розміру ставки податку;
– нарахованої суми податку.
У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними підтвердженими платником податку, на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема: документів на право власності, користування пільгою, а також у разі зміни розміру ставки податку, контролюючий орган за податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим.
Також повідомляємо, що фізичні особи, які мають кваліфікований електронний підпис можуть переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в меню «ЕК громадян» приватної частини Електронного кабінету. Вхід в електронний кабінет здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.
Головне управління ДПС у Полтавській області