Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом

опубліковано 08 жовтня 2021 о 13:01

За інформацією, яку надав журналістам в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Бондаренко, протягом січня-вересня 2021 року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Полтавській області було виявлено 321 фінансова операція, що може бути пов'язана з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму в тому числі за ініціативою управління податкового аудиту - 88.

За результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено 49 висновків аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 5 млрд. 217 млн. 245 тис.грн., за наступними статтями: 42 - за ст. 209 Кримінального кодексу України на загальну суму встановлених збитків – 4 млрд. 379 млн. 954 тис.грн., 49 - за предикатними злочинами на загальну суму встановлених збитків – 837 млн. 291 тис. гривень.

Приєднано 31 матеріал з ознаками кримінальних правопорушень до кримінальних проваджень. Обліковано чотири кримінальних правопорушення за матеріалами відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області