Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 2 млн. грн. надходжень від туристичного збору забезпечено платниками Полтавщини

опубліковано 28 вересня 2021 о 11:48

Про це проінформувала журналістів заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна. А саме, з початку 2021 року платниками туристичного збору забезпечено надходження до місцевих бюджетів Полтавщини в сумі 1 млн. 844 тис.грн., що на 712,7 тис.грн., більше ніж за аналогічний період минулого року.

Крім цього в Головному управлінні ДПС у Полтавській області звернули увагу, що платниками туристичного збору відповідно до пп.268.2.1 п.268.2 ст.268 Податкового кодексу України є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).

      Підпунктом 268.4.1 п.268.4 ст.268 Податкового кодексу України базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі).

 

Головне управління ДПС у Полтавській області