Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року Полтавщина на підтримку українського війська спрямувала майже 492 млн. гривень

опубліковано 28 вересня 2021 о 11:38

Як повідомила пресі заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження із військового збору у 2021 році  зросли на суму 120,3 млн. грн. або на 132,4 відсотки. Заступник очільника обласного управління ДПС також відзначила, що позитивна динаміка надходжень військового збору  - є результатом відповідальності платників податків-роботодавців регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір.

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування військовим  збором є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Ставка збору становить 1,5 відсотка від нарахованої суми доходу. Здебільшого його утримують та сплачують до бюджету роботодавці, які виплачують трудові доходи, та податкові агенти. У разі отримання інших доходів (у тому числі іноземних), з яких не сплачено збір, відповідальним за його перерахування є сам платник.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області