Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2021 року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло майже 167 млн.грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі

опубліковано 30 серпня 2021 о 08:56

За інформацією ГУ ДПС у Полтавській області у січні-липні 2021 року робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

Як повідомив журналістам в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Бондаренко, за результатами роботи, відповідно до закріплених платежів, з початку року до бюджетів усіх рівнів забезпечено наступні надходження: до державного бюджету: - акцизного податку в цілому до Державного бюджету з вироблених підакцизних товарів (продукції) – 2,1 млн.грн., в тому до загального фонду Державного бюджету надходження акцизного податку склали 1,0 млн.грн. До місцевих бюджетів забезпечено наступні надходження: - акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами в сумі 166,6 млн.грн.; - сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами – 20,2 млн.грн.; - сплати за ліцензії на право виробництва оптової і роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального – 3,0 млн. гривень.

За січень-липень 2021 року відповідно вимог чинного законодавства суб’єктам господарської діяльності-виробникам тютюнових виробів та алкогольних напоїв області, а також імпортерам алкогольної продукції видано марки акцизного податку в загальній кількості 255,8 млн.шт., в тому числі для маркування тютюнових виробів вітчизняного виробництва – 254,2 млн. штук.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області