Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати ідентифікаційний номер платника податків на дитину засобами Електронного кабінету

опубліковано 29 липня 2021 о 14:00

Реєстраційний номер облікової картки платника податків – індивідуальний десятизначний унікальний код платника податків в Державному реєстрі фізичних осіб , тобто особистий номер для сплати податків та інших обов’язкових платежів, що видається резидентам та резидентам України незалежно від віку.
Оформити картку платника податків дитині можна за допомогою приватної частини Електронного кабінету (режим «ЕК для громадян»), подавши заяву за формою № 1ДР (Облікова картка фізичної особи – платника податків (1ДР)) з використанням кваліфікованого електронного підпису.
До заяви необхідно додати: скановану копію свідоцтва про народження дитини та скановану копію документа, що посвідчує особу одного із батьків чи опікуна (якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, необхідно додати документ про реєстрацію місця проживання/перебування).
Підтвердженням подання заяви до ДПС є отримання першої квитанції в електронному вигляді, в якій зафіксовані дата та час подання заяви. Результат опрацювання заяви відображається в Електронному кабінеті «Відповідь № 2 Фінальна».
Слід зазначити, що отримати документ, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі (ідентифікаційний номер) можна лише особисто за наявності документа, що посвідчує особу або через законного представника чи уповноважену особу за наявності документа, що посвідчує особу такого представника або його копії, а також довіреності, засвідченої в нотаріальному порядку.
Головне управління ДПС у Полтавській області