Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ГУ ДПС Полтавщини взяли участь у навчальній нараді з питань запровадження одноразового добровільного декларування

опубліковано 06 серпня 2021 о 10:33

Навчальна нарада з питань запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів пройшла днями в режимі відео конференції із  ДПС України. Учать в інтерактивному навчанні взяли і фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області. Зокрема на нараді були присутні заступник начальника ГУ ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна, в.о. заступника керівника обласного ГУ Володимир Цюпка, керівники державних податкових інспекцій області та фахівці відповідних галузевих підрозділів.

Під час навчання були розглянуті питання: основних законодавчих аспектів запровадження одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів; форма декларації та порядок її заповнення; подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації засобами Електронного кабінету, її прийняття та обробка ІТС ДПС; особливості ведення оперативного обліку задекларованих сплачених сум збору з одноразового добровільного декларування та результатів камеральних перевірок.

Доповідачі відзначали, що декларація подаватиметься особисто декларантами виключно в електронній формі через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua). При цьому  вони отримають допомогу при заповненні декларації, пояснення щодо заповнення розділів.

Організатори семінару відзначили, що продовжуватимуть цикл навчальних семінарів для працівників органів ДПС щодо норм закону про одноразове добровільне декларування. Додатково було повідомлено, що на офіційному вебпорталі ДПС України створено банер «Одноразове добровільне декларування» (https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya), де платники можуть ознайомитися з нормативно-правовими актами, повідомленнями та роз’яснювальними матеріалами з даного питання.

Головне управління ДПС у Полтавській області