Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільна робота ГУ ДПС Полтавщини та обласного управління Держпраці триває

опубліковано 11 серпня 2021 о 10:15

Одним із пріоритетних напрямів роботи органів податкової служби області є боротьба з «тіньовою» зайнятістю та виплатою заробітної плати без оподаткування.

Звісно, позитивні напрацювання органів податкової служби області були б неможливими без активної участі громадськості та налагодження взаємодії з іншими органами влади. З метою легалізації виплати заробітної плати та відповідно збільшення надходжень до бюджету Головне управління ДПС у Полтавській області плідно співпрацює з Управлінням Держпраці та Головним управлінням Пенсійного фонду України у Полтавській області.

Так, керівниками податкової, пенсійного фонду та Держпраці Полтавської області підписано звернення до роботодавців, суб’єктів господарювання та громадян Полтавщини. На даний час вказане звернення розміщене в усіх центрах обслуговування платників області.

Також, у липні 2021 року Головним управлінням ДПС у Полтавській області підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію з Управлінням Держпраці у Полтавській області.

Як повідомила пресі заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна, з метою співпраці з Управлінням Держпраці у Полтавській області, ГУ ДПС у Полтавській області у липні 2021 року направлено для відпрацювання переліки суб’єктів господарювання сфери торгівлі та будівельної галузі, в яких чисельність працівників не відповідає необхідній кількості для можливості провадження господарської діяльності. Відповідно до зворотної інформації Управління Держпраці у Полтавській області за результатами інспекційних відвідувань наприкінці липня поточного року 7 суб’єктів господарювання, виявлено та додатково легалізовано працю 20 осіб.

Спільна робота полтавських податківців та управління Держпраці області по легалізації найманої праці та детенізації заробітної плати триває.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області