Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому півріччі 2021 року до державного бюджету надійшло 1,7 млн. грн. акцизного податку повідомили податківці Полтавщини

опубліковано 20 липня 2021 о 10:08

А саме, як повідомив в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Бондаренко впродовж шести місяців 2021 року робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

За результатами роботи в першому півріччі до бюджетів усіх рівнів забезпечено надходження: акцизного податку в цілому до державного бюджету – 1,7 млн. грн.; акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів в сумі 139,4 млн. грн.; плати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами - в сумі 17,8 млн. грн., плати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі пальним та його зберігання – 2,8 млн. гривень.

В першому півріччі 2021 року відповідно до вимог чинного законодавства суб’єктам господарської діяльності-виробникам тютюнових виробів та алкогольних напоїв області, а також імпортерам алкогольної продукції видано марки акцизного податку в загальній кількості 216,8 млн. штук, в тому числі для маркування тютюнових виробів вітчизняного виробництва - 216,7 млн. штук.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм та вимог чинного законодавства при здійсненні торгівлі алкогольною, тютюновою продукцією в першому півріччі 2021 року здійснено 89 фактичних перевірок, за результатами яких виявлено 29 порушень вимог чинного законодавства. Зокрема, два випадки торгівлі без наявності відповідних ліцензій, 5 фактів реалізації та зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразку, 6 випадків реалізації алкогольних напоїв нижче встановлених мінімальних роздрібних цін. Згідно із матеріалами перевірок застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму 0,4 млн. гривень.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області