Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виторги через РРО зростають

опубліковано 03 червня 2021 о 13:03

Головне управління  ДПС у Полтавській області проводить постійний аналіз виторгів, проведених через РРО. Слід зазначити, що сумлінність платників зростає, про що свідчить зростання суми проведених через РРО розрахунків. Так, станом на 01.06.2021 року зареєстровано 7345 РРО та ПРРО. Це на 206 більше, ніж станом на 01.06.2020 року. Загальна сума продажу, проведеного через РРО за 5 місяців 2021 року, також зросла та досягла 1519,2 млн грн (за відповідний період 2020 року – 1038,3 млн гривень).

Інформація щодо низьких виторгів за наявності обов’язкових мінімальних витрат (заробітна плата, орендна плата, поточні витрати, тощо) може свідчити про приховування суб’єктами господарювання реального обсягу розрахункових операцій. Водночас, станом на 01.06.2021 року кількість ризикових об’єктів в регіоні зменшилась порівняно з результатами 2020 року.

ГУ ДПС наголошує на обов’язковості та повноті реєстрації всіх розрахункових операцій, які здійснюють суб’єкти господарювання у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за операціями з приймання готівки для подальшого її переказу.

Наявність ризиків у повноті проведення розрахунків через РРО може стати підставою для фактичної перевірки контролюючого органу.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»