Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завершується прийом заявок на участь у Всеукраїнському Рейтингу «Сумлінні платники податків — 2020»

опубліковано 09 червня 2021 о 08:44

Асоціація платників податків України інформує Вас про проведення Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків — 2020» — найбільш важливого нашого Проекту, який започаткований ще у 2011 році. Рейтинг вже став своєрідним брендом АППУ, що сприяє залученню  підприємств також і до членства в Асоціацію.

Незважаючи на ситуацію, яка склалася в Україні, та й у всьому світі загалом, не порушили традицію проведення щорічного Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків — 2020».

Всеукраїнський Рейтинг проводиться у два конкурсні тури: перший тур – на обласному (регіональному) рівні у період: з 1 червня по 30 червня включно; другий тур на всеукраїнському рівні у термін: з  01 липня по 30 вересня.  Нагородження переможців ІІ-го туру –  01 жовтня 2021 року.

У Рейтингу беруть участь підприємства трьох категорій – великі, середні, малі. Участь на всіх етапах конкурсу для підприємств безкоштовна.

Вагому роль в оцінюванні відіграють не абсолютні, а відносні показники ефективності роботи підприємств. Кандидати на перемогу в Рейтингу повинні продемонструвати високі досягнення щодо повноти та своєчасності сплати податків та зборів, дотримання податкової дисципліни, кількості офіційно працевлаштованих осіб, розміру середньомісячної заробітної плати по підприємству, суми коштів, витрачених на соціальні програми та благодійні акції тощо. 

 Умови участі у Рейтингу:

1. Відсутність податкового боргу станом на 01 січня поточного року.

2. Відсутність заборгованості з виплати заробітної плати станом на 01 січня поточного року.

3. Наявність статусу юридичної особи, платника податку на прибуток підприємств. Для платників податків у аграрній галузі можлива наявність статусу платника єдиного податку 4 групи.

4.Відсутність порушень податкового законодавства, доведених у судовому порядку протягом звітного року.

Критерії відбору номінантів:

 1.    Повнота та своєчасність сплати податків та зборів

2.    Податкова дисципліна

3.    Середньорічна заробітна плата по підприємству 10 балів

4.    Кількість робочих місць на підприємстві

5.    Благодійність

6.    Соціальний пакет роботодавця

7.    За членство в Асоціації платників податків України номінантові надається додаткові 5 балів.

Отримуючи звання «Сумлінного платника податків», підприємство, окрім популяризації на власному прикладі чесного і прозорого ведення бізнесу, отримує суспільне визнання, вдячність держави за належне виконання своїх податкових зобов’язань і публічно закріплює свій статус надійного бізнес-партнера.

Кожен переможець нагороджується дипломом та статуеткою/значком.

Підставою для участі у конкурсі є Заявка платника податку.

Увага! Прийом Заявок на участь у Рейтингу «Сумлінні платники податків — 2020» за результатами діяльності попереднього року здійснюється на обласному рівні в Територіальному відділенні Асоціації у Полтавській області, електронна адреса: rvappu17@gmail.com.

Координатор Всеукраїнського Рейтингу: начальник Управління методології та роз’яснення податкового законодавства Генеральної дирекції ВГО АППУ Леся Кашпур – тел. 067-266-14-85, електронна адреса: appu_1982@ukr.net.

 

Більш детальну інформацію можна переглянути на Офіційному сайті ВГО АППУ за посиланням: https://appu.org.ua/rating/

Головне управління ДПС у Полтавській області

Додаткові матеріали