Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці Полтавщини вже подали майже 36 тис. декларацій про майновий стан і доходи

опубліковано 25 травня 2021 о 08:38

З початку року до ГУ ДПС у Полтавській області  подано громадянами 35735 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік, з них 33030 декларацій подано громадянами у яких виникає обов’язок  щодо декларування отриманих доходів  за  2020 рік. Сума задекларованих доходів складає 2176,9 млн.грн.

Про це повідомив під час спілкування з журналістами начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Лавров. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету             складає 72,2 млн.грн.

Задекларована сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету складає 9,3 млн.грн.

Враховуючи той факт, що Полтавська область є аграрним регіоном,  а також ефективну співпрацю ГУ ДПС у Полтавській області з органами місцевого самоврядування в частині отримання інформації про власників/орендарів земельних ділянок (паїв), найбільше поданих декларацій про майновий стан і доходи, а саме  16751 від громадян, які є власниками  земельних ділянок понад2 гата самостійно їх обробляють і вирощують сільськогосподарську продукцію для власних потреб, а також для її реалізації.

З початку 2021 року 2705 громадян області подали податкові декларації та скористалися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2020 року. Загальна сума податку на доходи фізичних осіб до повернення становить    7 млн.грн.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області