Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ШАНОВНІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ!

опубліковано 03 березня 2021 о 08:49

Час іде і прогрес не стоїть на місці. Якщо раніше доводилось стояти в чергах, щоб подати звітність, то сьогодні це робить програмне забезпечення всього за п’ять хвилин.

Подавайте звітність до органів ДПС в електронному вигляді в режимі он-лайн!

Основні переваги подання електронної звітності:

• економія робочого часу платників податків і коштів на придбання бланків звітних документів;

• економія часу та уникнення черг під час подання звітності;

• підтвердження доставки звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів;

• гарантія перевірки звітності на наявність арифметичних помилок;

• оновлення версій документів звітності відповідно до останніх змін у податковому законодавстві;

• отримання інформації щодо стану розрахунків стосовно сплати податків та заборгованості перед бюджетом;

• конфіденційність інформації;

• оперативність обробки отриманої інформації;

• використання безпаперової технології.

Для зручності платників податків Державною податковою службою України запроваджено сервіс «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/), скористатись ним можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з смартпристроїв, сервіс працює безкоштовно. За допомогою цього сервісу можливо сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності та інше.

З інформацією щодо подання звітності в електронній формі ви маєте змогу ознайомитись на офіційному веб-порталі ДПС України в рубриці «Електронна звітність» (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/).

З питань отримання ключа електронного цифрового підпису з метою подання звітності в електронному вигляді, платники мають можливість звернутися до Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (http://acskidd.gov.ua/), що знаходиться в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Полтаві за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 155, тел.: попередньо здійснивши запис за телефоном (0532) 59-41-05 протягом дня на наступний робочий день (рекомендований час попереднього запису з 8 год. 15 хв. до 9 год.00 хв.).  

Головне управління ДПС у Полтавській області