Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків можна в Державному реєстрі фізичних осіб

опубліковано 26 березня 2021 о 08:57

Головне управління ДПС у Полтавській області  повідомляє, що отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків можна за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет» з використанням електронного цифрового підпису фізичної особи.

Фізична особа – платник податків відповідно до норм Закону України «Про захист персональних даних» може сформувати запит на отримання інформації виключно про себе, інформація щодо третіх осіб у відповідь на такий запит не надається.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС.

Інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків можна отримати у приватній частині (особистий кабінет) Електронного кабінету. Інформацію можна переглянути, зберегти або надрукувати.

Звертаємо увагу, що запит про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді може бути сформований за період, починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (поквартально). Відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчені кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Звернувшись особисто (або через представника) із заявою за формою №10ДР до державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області за своїм місцем проживання платник має можливість отримати відомості про джерела та суми доходів в паперовому вигляді. Для подачі заяви та отримання зазначених відомостей необхідно пред’явити паспорт та Картку платника податків, а представник додає до Заяви за формою № 10ДР довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей з Державного реєстру, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя. Оригінали документів після прийняття Заяви за формою № 10ДР повертаються, копії залишаються у контролюючому органі та зберігаються разом із зазначеною заявою.

Відомості надаються через три робочі дні з дня звернення фізичної особи.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу  «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук: Державна податкова служба  України  https://www.facebook.com/TaxUkraine та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/.

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua Державна податкова служба УкраїниYou Tube  youtube.com/TaxUkraine

 

 Головне управління ДПС у Полтавській області