Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 23 млн.грн. податку на майно з фізосіб надійшло до бюджетів Полтавщини у січні-лютому 2021 року

опубліковано 29 березня 2021 о 15:10

Станом на березень поточного року на податковому обліку Головного управління ДПС у Полтавській області значаться 365 173 платника податку на майно з фізичних осіб, у тому числі 336 517 платників  плати за землю з фізичних осіб, 28 640 платників по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб та 16 платників транспортного податку з фізичних осіб.

Згідно з  вимогами Податкового кодексу України, фізичні особи сплачують податок на підставі податкового повідомлення – рішення відповідно до встановленої форми, в якому зазначається сума податку та яке орган державної податкової служби надсилає громадянину до 1 липня звітного року.

Податок сплачується фізичними особами впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

Як відзначив журналістам начальник Головного управління ДПс у Полтавській області Олександр Лавров, з початку року до місцевих бюджетів Полтавської області забезпечено надходження 22,7_млн.грн податку на майно з фізичних осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року додаткові надходження по податку на майно з фізичних осіб складають 1,1 млн. гривень.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області