Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більш ніж на 165 млн. грн. зросли надходження з податку на доходи фізичних осіб від Полтавщини

опубліковано 26 березня 2021 о 15:08

Протягом січня-лютого 2021 року по Полтавській області  надходження           з податку на доходи фізичних осіб до зведеного бюджету                                  склали  1596,9 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, надходження у 2021 році  зросли на суму 165,4 млн. грн.

Для збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб, Головним управлінням ДПС у Полтавській області систематично проводиться робота по забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів, зокрема, шляхом легалізації найманої праці та детенізації заробітної плати; залучення до декларування громадян; активізації дій з органами місцевого самоврядування щодо боротьби з мінімізаторами заробітної плати (виплат з заробітної плати у розмірах меншому за мінімальний); контролю за надходженнями податку на доходи фізичних осіб від інших доходів, зокрема з доходів у вигляді орендної плати за земельні частки (паї) (код платежу 11010400). 

Так, ГУ ДПС у Полтавській області за результатами вжитих заходів, у січні-лютому 2021 року забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб у сумі 161,8 млн. грн. з доходів у вигляді орендної плати за земельні частки (паї).

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області