Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували? Відповідаємо!

опубліковано 03 березня 2021 о 10:01

Чи змінюється номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ у разі зміни суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), пов’язаного зі зміною адміністративного району?

     Відповідно до п. 200 прим.1.2 ст. 200 прим. 1 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) та п.5 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 569 із змінами (далі – Порядок № 569), рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість відкриваються автоматично на підставі реєстру платників податку (далі – Реєстр), який ДПС надсилає Державному казначейству України не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником податку.

У Реєстрі зазначається, зокрема, індивідуальний податковий номер платника ПДВ та дата реєстрації його платником ПДВ.
         Індивідуальний податковий номер платника ПДВ присвоюється особі, що реєструється як платник податку і використовується для сплати податку                  (п. 183.18 ст.183 ПКУ).

Індивідуальний податковий номер зберігається за платником ПДВ до моменту анулювання реєстрації платника ПДВ, що відбувається відповідно до ст. 184 ПКУ.

Відповідно до п. 8 Порядку № 569 новий електронний рахунок відкривається у разі повторної реєстрації особи платником податку.
         Таким чином, при зміні суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), у тому числі пов’язаного зі зміною адміністративного району, не відбувається анулювання реєстрації платника ПДВ та не здійснюється повторна реєстрація платником ПДВ, у зв’язку із цим підстави для відкриття нового електронного рахунку відсутні, а отже номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ не змінюється.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу    

«InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

     Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

       Державна податкова служба  України  https://www.facebook.com/TaxUkraine

          та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

          Державна податкова служба УкраїниYou Tube  youtube.com/TaxUkraine

 

Головне управління ДПС у Полтавській області