Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ГУ ДПС у Полтавській області взяли участь у роботі постійної комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин

опубліковано 19 лютого 2021 о 13:05

Виконання Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року; Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року; стан виплати орендної плати за використання земель власниками земельних часток (паїв) у 2020 році та сплати податків землекористувачами; а також ліцензування, зберігання та використання пального сільськогосподарськими підприємствами, – ось  далеко не повний перелік питань, що були винесені на розгляд профільної  комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин, засідання якої днями пройшло у Полтаві.

В засіданні взяли участь і керівники профільних підрозділів податкового адміністрування фізичних осіб та контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Полтавській області.

Зокрема, виступаючи під час засідання щодо ліцензування пального представники податкової служби області відзначили, що станом на 1-ше лютого 2021 року на території Полтавської області налічується 2220 ліцензій у сфері виробництва та обігу пального: 16 ліцензій на прво виробництва пального; 121 ліцензія на право оптової торгівлі плаьним за відсутності місць оптової торгівлі пальним провадження діяльності; 45 ліцензій на право оптової торгівлі пальним; 327 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі пальним; 251 ліцензія на право зберігання пального та 1460 ліцензій на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання). Також йшлося про те, що за підсумками роботи у 2020 році до суб’єктів господарської діяльності всіх форм власності за результатами встановлених фактів зберігання пального без наявності ліцензій застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму 7,5 млн. гривень. Тож, користуючись нагодою та враховуючи наближення весняно-польових робіт, податківці вкотре звернули увагу суб’єктів господарської діяльності на необхідність забезпечення отримання ліцензій на право зберігання пального з урахуванням визначеного чинним законодавством механізму подання документів та вартості ліцензії, визначеної в  сумі 780 гривень.

Окрім цього в ході засідання було розглянуто питання про стан виплати орендної плати за використання земель власникам земельних часток (паїв) у 2020 році та сплати податків землекористувачами. Так, фахівці ГУ ДПС в області повідомили, що у 2020 році задекларували отримані доходи від самостійного обробітку власної земельної ділянки (паю) понад 23 тисячі громадян. А саме, вказаними громадянами задекларовано 150,1 млн. грн. доходів, отриманих протягом 2019 року. До бюджету сплачено 23,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,9 млн. грн. військового збору.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області