Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легіонери полтавської «Ворскли» вкотре задекларували власні доходи

опубліковано 11 лютого 2021 о 09:06

З першого січня в Україні розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у минулому році. Аби сприяти зростанню податкової культури громадян, податківці Полтавщини щороку залучають до прояву сумлінності та громадянської свідомості все більше осіб, зокрема й тих, хто має «зірковий» статус.

Традиційно щороку представники податкової служби області допомагають гравцям футбольного клубу «Ворскла» декларувати свої доходи. На разі, як і у більшості футбольних клубів, у полтавському ФК грають іноземці, які набули статусу резидентів. Нормами Податкового кодексу України визначено, що іноземні громадяни, які проживають на території України протягом року, 183 дні і більше набувають статусу резидента України. І таким чином вони повинні задекларувати свої доходи, отримані саме в нашій державі. 

Днями, як вже традиційно склалося, організовано, вчасно та добросовісно легіонери ФК «Ворскла» Давід Пуцлін, Ібрахім Кане, Луізао, Пап Алльюн Ндіайє та Наджеб Якубу завітали до клубного прес-центру, де фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області допомогли відомим футболістам задекларувати їх доходи, зароблені ними в Україні.

Саме публічні персони в першу чергу повинні виконувати обов’язок щодо декларування своїх доходів, адже вони, як ніхто інший, мають подавати приклад законослухняності, щирості та рівності усіх перед законом. Приємно відзначити, що під час декларування доходів були присутні і представники молодої зміни спортсменів та майбутніх сумлінних платників податків, які збагатилися досвідом дбайливості ставлення до своїх обов’язків, а також отримали автографи та фото на згадку.

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області закликають громадян виконати свій конституційний обов’язок та вчасно задекларувати доходи. Декларація про майновий стан і доходи громадян подається до податкової інспекції за місцем реєстрації. Також є можливість задекларувати власні доходи дистанційно скориставшись електронним сервісом в «Електронному кабінеті» на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу   «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук: Державна податкова служба України  https://www.facebook.com/TaxUkraine  та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

  Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua Державна податкова служба УкраїниYou Tube youtube.com/TaxUkraine

 

Головне управління ДПС у Полтавській області