Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини розпочали цикл зустрічей з керівниками ОТГ області

опубліковано 09 лютого 2021 о 15:23

Зустріч податківців із головами об’єднаних територіальних громад Полтавщини пройшла днями в приміщенні ДПІ у м. Полтаві. «Це наше перше спілкування із керівниками ОТГ саме у такому форматі, адже цикл проведення подібних зустрічей планується впродовж поточного і наступного тижнів», - відзначив, виступаючи перед пресою заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Максим Яіцький. «Мета подібних зустрічей – роз’яснити актуальні питання податкового законодавства, визначити коло проблемних питань, намітити шляхи їх вирішення, та як наслідок – налагодити тісну співпрацю між податковою службою області та  об’єднаними територіальними громадами Полтавщини», - підкреслив заступник очільника обласної податкової.

На порядок денний зустрічі були винесені нагальні питання, серед яких: порядок надання органам місцевого самоврядування звітності у розрізі джерел доходів про суми нарахованих та сплачених податків /зборів, суми податкового боргу та в розрізі платників податків – юридичних осіб, які сплачують податки на відповідних територіях; виконання ОТГ норм постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. № 1330 «Про затвердження Порядку та форми надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів»; особливості здійснення діяльності у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним та зберігання пального; декларування доходів громадян за 2020 рік, у т.ч. тих які самостійно обробляють земельні ділянки та мають у власності с/г техніку та надають послуги; взаємодія між ОТГ та ГУ ДПС у напрямку отримання інформації про укладені договори оренди землі, зміні власника земельних ділянок та ін. щодо прийняття обґрунтованих рішень по ставках місцевих податків і зборів та своєчасного їх надання контролюючому органу; новації в застосуванні РРО/ПРРО із 1 січня 2021 року; погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску відповідно до норм Закону України від 04.12.2020 р. № 1072- IX; корисні Інтернет ресурси, додатки, месенджери Державної податкової служби та Головного управління ДПС у Полтавській області для платників податків.

Під час зустрічі фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області та представники об’єднаних територіальних громад регіону поспілкувалися в тісному співробітництві та погодили шляхи вирішення проблемних питань. Також в ході зустрічі всі бажаючи мали змогу отримати тематичну друковану продукцію від податкової для подальшого користування.

 

Головне управління ДПС у Полтавській  області