Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями викрито ухилення від сплати податків та зборів на суму понад 20 млн гривень

опубліковано 19 листопада 2020 о 13:46

Податківцями встановлено факти ухилення від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах службовими особами підприємства, діючого на ринку сільгосппродукції.

У ході проведення аналітичного дослідження фахівцями підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Миколаївській області встановлено, що службові особи підприємства отримували на банківські рахунки від суб’єктів господарювання реального сектору економіки кошти за постачання сільгосппродукції. У подальшому кошти обготівковувалися та використовувалися для закупівлі сільгосппродукції на тіньовому ринку без документального оформлення у бухгалтерському та податковому обліку.

Всупереч вимогам діючого податкового законодавства підприємство не зареєструвалося платником податку на додану вартість та ухилилося від сплати податку на додану вартість на суму понад 20 млн гривень.

За вказаними матеріалами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч. 3 ст. 212 КК України.

Пресслужба Державної податкової служби України