Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом

опубліковано 09 листопада 2020 о 09:38

З початку року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Полтавській області було виявлено 74 фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму в тому числі за ініціативою управління податкового аудиту - 8.

За результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено 19 висновків аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 87 млн. 525 тис.грн. (в тому числі 10 матеріалів на  суму 20 млн. 5 тис.грн. за результатами проведеного моніторингу закупівель товарів, робіт (послуг) суб’єктами державної власності), за наступними статтями: 6 - за ст. 209 Кримінального кодексу України на загальну суму встановлених збитків – 18 млн. 239 тис.грн., 19 - за предикатними злочинами на загальну суму встановлених збитків – 69 млн. 286 тис. гривень.

Приєднано 11 матеріалів аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень до кримінальних проваджень.

За матеріалами відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 6 кримінальних правопорушень на загальну суму 17 млн. 121 тис.грн., в тому числі:  1 - за ст. 205  Кримінального кодексу України;  3 - за ст. 191 Кримінального кодексу України на  11 млн.780 тис.грн.; 1 - за ст. 367 Кримінального кодексу України на  999 тис.грн.; 1 - за ст. 212 Кримінального кодексу України на  4 млн.342 тис. гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»
Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua

 

Головне управління ДПС у Полтавській області