Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року в області понад 4,6 тисяч полтавців отримали податкову знижку

опубліковано 23 жовтня 2020 о 08:26

  Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Полтавській області, станом на перше жовтня 2020 року подали податкові декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік 39045 громадян. З них 34404 громадянина, що зобов’язані подати декларацію.

Загальна сума задекларованих доходів склала понад 2 млрд. 885,35 млн. гривень. Самостійно визначена сума податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб становить понад 74,1 млн. гривень. Самостійно визначені податкові зобов’язання з військового збору складають 9,9 млн. гривень.

На даний час задекларували доходи, що перевищують 1 млн. грн., 269 громадян області.

Правом на отримання податкової знижки за 2019 рік вже скористалися 4641 громадянин області.

           Головне управління ДПС у Полтавській області, звертає увагу,  що платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Кодексом.

           До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання) (п.п. 166.2.1 Кодексу). 

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (пп. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 ПКУ).

 

Головне управління ДПС у Полтавській області