Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Ремонтно-будівельну» схему легалізації бюджетних коштів обсягом понад 18 млн. гривень та схему ухилення від оподаткування шляхом формування фіктивного податкового кредиту на суму понад 3,6 млн. грн. було викрито ГУ ДПС у Полтавській області

опубліковано 13 жовтня 2020 о 08:53

«Так, будівельна організація вигадала «ремонтно-будівельну» аферу, яку використовувала у фінансово-господарських операціях із підприємствами, що постачали товари, здійснювали ремонтно-будівельні роботи та послуги на об’єктах соціальної сфери, розміщених на території Полтавської та інших областей України», - проінформував журналістів начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Лавров.
Інше підприємство - переможець тендеру на ремонт та будівництво об’єктів соціальної сфери, намагаючись отримати надприбутки від обготівки державних коштів, завищувало витрати, залучаючи до схеми суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності та транзитні підприємства. На рахунки цих підприємств перераховувались кошти за начебто надані послуги, виконані роботи або отримані матеріальні цінності, які згодом переводились в готівку. 
Наразі встановлено 20 суб‘єктів господарської діяльності, посадові особи яких причетні до легалізації (відмивання) бюджетних коштів та формування схемного податкового кредиту шляхом оформлення безтоварних операцій з будівельною організацією (переможцем тендеру), що мінімізувало сплату податкових надходжень до бюджету та сприяло привласненню бюджетних коштів. 
Матеріали досліджень передано до правоохоронних органів, за наслідками розгляду яких прийнято рішення про реєстрацію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінального провадження, ознаки та відповідальність за скоєння якого передбачені частиною третьою ст. 191 Кримінального кодексу України.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Додаткові матеріали