Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірок закладів торгівлі підакцизною продукцією податківцями Полтавщини застосовано штрафів на 800 тис. гривень

опубліковано 14 липня 2020 о 10:46

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Полтавській області, з початку 2020 року з метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм та вимог чинного законодавства при здійсненні торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією та пальним здійснено 57 фактичних перевірок суб’єктів господарювання. Відповідно до матеріалів перевірок застосовано штрафні санкції на суму 0,8 млн. гривень.

У відповідності до чинного законодавства суб’єктам господарювання оформлено 3675 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами (в тому числі 2176 - алкогольними напоями та 1499 - тютюновими виробами).

Станом на 01.07.2020 року на території області налічується 338 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі пальним та 1509 ліцензій на право зберігання пального.

У першому півріччі поточного року відпровідно до поданих суб’єктами господарювання документів оформлено 48 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі пальним та 1308 ліцензій на право зберігання пального.

Впродовж 2020 року згідно із вимогами Податкового кодексу України забезпечено виконання визначених завдань і функцій на 4 акцизних складах та 4 податкових постах, стосовно контролю за дотриманням установленого порядку виробництва, зберігання, відпуску спирту, горілки і лікеро-горілчаних виробів та цільовим використанням спирту.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області