Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом

опубліковано 10 липня 2020 о 08:36

З початку року за ініціативними матеріалами відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Полтавській області було виявлено 63 фінансових операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення.

За результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено 10 висновків аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 44 млн. 632 тис.грн. (в тому числі 4 матеріали на  суму 13 млн. 774 тис.грн. за результатами проведеного моніторингу закупівель товарів, робіт (послуг) суб’єктами державної власності), за наступними статтями: один за ст. 209 Кримінального кодексу України на загальну суму встановлених збитків – 3 млн. 696 тис.грн., 10 - за предикатними злочинами на загальну суму встановлених збитків – 40 млн. 936 тис. гривень.

Приєднано 6 матеріалів аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень до кримінальних проваджень.

За матеріалами відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом обліковано 3 кримінальних правопорушення на загальну суму 9 млн. 178 тис.грн., в тому числі:  1 - за ст. 205  Кримінального кодексу України;  1 - за ст. 191 Кримінального кодексу України на  8 млн.179 тис.грн., 1 - за ст. 367 Кримінального кодексу України на  999 тис. гривень.

 

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області