Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 94,5 тисячі платників перебувають на обліку в податковій службі області

опубліковано 23 червня 2020 о 14:25

А саме, як відзначили в Головному управлінні ДПС у Полтавській області, на обліку в органах податкової служби Полтавської області перебувають 94561 платник податків, із них 37954  юридичних осіб та 56607  фізичних осіб-підприємців, що на 2368 платників податків більше ніж станом на 1 червня 2019 року.

З початку 2020 року взято на облік 4405 платників податків, із них: 544 юридичних осіб та 3861 фізична особа-підприємець. В травні 2020 взято на облік 96 юридичних осіб та 686 фізичних осіб-підприємців.

Із загальної кількості платників податків станом на 1 червня 2020 року 8071 зареєстровано платниками податку на додану вартість, з них: юридичних осіб – 6947 та фізичних осіб – підприємців – 1124.

Станом на 10.06.2020 в Реєстрі страхувальників обліковується 99760 платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Кількість фізичних осіб, які зареєстровані в Державному Реєстрі платників податків фізичних осіб по Полтавській області (отримали реєстраційний номер облікової картки платника податків (далі РНОК) складає 1414609 громадян, кількість фізичних осіб, які зареєстровані в Окремому реєстрі (відмовилися від РНОК та обліковуються за паспортними даними)– 3052 громадянина.

Необхідно зазначити, що платниками податків не в повній мірі використовується можливість подачі звітності засобами телекомунікаційного  зв’язку. Із загальної кількість податкових декларацій, що подані фізичними особами-підприємцями тільки 68 відсотків подано за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку, юридичними особами 91 відсоток декларацій подано в електронному вигляді (розрахунок відсотку подання звітності в електронному вигляді проводився ДПС України станом на 01.06.2020).

Для покращення сервісного обслуговування платників фахівцями ДПС України  було спрощено роботу Електронного кабінету платника. Відтепер для роботи з кабінетом не потрібно встановлювати спеціалізованого програмного забезпечення. Він працює як за допомогою персональних комп’ютерів, так і смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет. Електронний кабінет працює безкоштовно в режимі реального часу та цілодобово, що вкрай актуально в умовах обмежувальних протиепідемічних заходів.

Також, відтепер Контакт-центр ДПС України має свій чат в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі та месенджерах  - Viber   та Telegram. До нього можна приєднатися за допомогою вебпорталу ДПС України, розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua, а також безпосередньо з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР)   https://zir.tax.gov.ua/.

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області