Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

МАЙЖЕ 123 МЛН. ГРН. ЄДИНОГО ПОДАТКУ СПЛАТИЛИ ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ПОЛТАВЩИНИ АГРАРІЇ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬ СПРОЩЕНУ СИСТЕМУ ОПОДАТКУВАННЯ

опубліковано 17 червня 2020 о 14:53

У січні - травні 2020 року сільгосптоваровиробниками Полтавщини, які використовують спрощену систему оподаткування IV групи, перераховано до місцевих бюджетів області 122,4 млн. грн. єдиного податку.

                Слід зазначити, що станом на 01.06.2020 року, спрощену систему оподаткування IV групи використовують 1945 платників податків – сільгосптоваровиробників, у яких частка виробленої сільгосппродукції за рік дорівнює або перевищує 75 відсотків. Розмір ставок податку з1 гасільгоспугідь залежить від категорії (типу) земель, їх розташування та визначається у відсотках бази оподаткування. Відповідно до Податкового кодексу України сільськогосподарський товаровиробник – це юридична особа незалежно від організаційно-правової форми, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та /або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах) та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання.

                                                

                                                                          Головне управління ДПС у Полтавській області